AXITEC logo

Er zijn veel verschillende merken zonnepanelen verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Het is niet altijd even eenvoudig om een keuze te maken uit het grote aanbod.

Volta Solar heeft jarenlang gewerkt met de grote Chinese merken. In 2013 zijn wij overgestapt op zonnepanelen van de Duitse fabrikant Axitec. De belangrijkste redenen waren de hogere kwaliteit, de betere garantieregeling en het vertrouwen in de fabrikant. Verder zijn Axitec zonnepanelen ondanks deze voordelen niet duurder, omdat wij ze grootschalig inkopen bij de fabrikant. Inmiddels hebben wij naar volle tevredenheid vele tienduizenden Axitec zonnepanelen geïnstalleerd.

Stabiele fabrikant

Axitec is in 2001 opgericht. Met 15 jaar ervaring heeft Axitec laten zien innovatief en flexibel te zijn, in een turbulente markt. Axitec is nauw verbonden aan het eveneens Duitse Krannich Solar, al 20 jaar een van de grootste distributeurs van zonnepanelen en toebehoren wereldwijd. Als Duitse firma is Axitec nauw verbonden met de Europese markt. Fabrikanten van buiten Europa zien wij de laatste jaren steeds vaker komen en weer gaan, zodra de markt hier even niet meer interessant is.

Axitec_solarpark_ref  Axitec_solarpark_ref2

Grote referentieprojecten met 4000-8000 Axitec zonnepanelen

Prijs- kwaliteit

Axitec ontwerpt zonnepanelen in Duitsland, conform de Duitse kwaliteitsstandaarden. De zonnepanelen worden vervaardigd bij de beste fabrikanten in Europa en Azië. Axitec heeft ons bewezen een constant hoge kwaliteit te kunnen leveren, voor een zeer goede prijs. De zonnepanelen van Axitec zijn voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificaten, zoals een PID Free verklaring, een ammoniakcorrosie certificaat en een stof en zandtest certificaat.

Uitstekende garanties

Axitec staat achter haar kwaliteit en geeft daarom betere garanties. Axitec geeft 12 jaar fabrieksgarantie, in plaats van de standaard 10 jaar. Ook is de vermogensgarantie met 85% na 25 jaar hoger dan gemiddeld. Deze garanties worden door Axitec afgegeven.

Garanties AXITEC zonnepanelen
√ 12 jaar fabrieksgarantie
√ 15 jaar vermogensgarantie garantie op 90% van het vermogen
√ 25 jaar vermogensgarantie garantie op 85% van het vermogen

Let op: De garantie op zonnepanelen die van buiten Europa worden ingevoerd, worden afgegeven door de Nederlandse importeur, omdat deze volgens de Europese wetgeving wordt aangemerkt als de fabrikant. Dit geeft u als eindklant veel minder zekerheid, omdat de Nederlandse importeurs doorgaans veel kleiner en kwetsbaarder zijn. Wij krijgen de zonnepanelen altijd via Duitsland. Met Axitec zonnepanelen krijgt u daadwerkelijk fabrieksgarantie van de fabrikant.

Testresultaten

Axitec zonnepanelen worden uitgebreid getest op kwaliteit en prestaties. Dit gebeurt tijdens en na de productie. Vervolgens monitoren wij de prestaties zeer uitgebreid en nauwkeurig na montage. Lees hierover meer op deze pagina over ons serviceplan.

Op internet zijn allerhande lijstjes te vinden met ‘onafhankelijke‘ testresultaten. Een van de weinige échte onafhankelijke experts op het gebied van zonne-energie, Peter Segaar, zegt hierover: “Photon test al jaren lang op Avantis jenseits der Grüne Grenze meer dan 170 module types, direct DC-zijdig gemeten zonder interferentie van omvormers of optimizers. Conclusie Photon testen: weinig opvallende verschillen binnen de major group, met daarnaast een paar koplopers waar je goed voor betaalt, maar waarvoor je ook hoge opbrengst mag verwachten. Oudste types presteren “relatief matig”, maar staan al jaren – met degradatie effecten – in de test opstelling. Zegt weinig over moderne panelen van dezelfde leveranciers, die kunnen best prima presteren.”

Axitec heeft twee oude modellen in de Photon opstelling staan. Door degradatie zijn deze oude zonnepanelen iets minder goed gaan presteren. Dit zegt echter niets over de kwaliteit in verhouding tot moderne zonnepanelen. Onze klanten kunnen bevestigen dat de kwaliteit en prestaties van hun Axitec zonnepanelen zeer goed zijn.

Downloads AXITEC zonnepanelen

AXITEC POLY kristallijn zonnepanelen
AXITEC POLY kristallijn zonnepanelen XL
AXITEC MONO kristallijn zonnepanelen full black
AXITEC MONO kristallijn zonnepanelen
Website AXITEC

AXITEC Testcertificaten
PI- Berlin PID Free verklaring
TUV certificaat IEC/ EN61730
TUV certificaat MONO: IEC61215
TUV certificaat POLY: IEC61215
TUV certificaat Kwaliteit Management
KIWA certificaat IEC 17025
KIWA certificaat Ammoniak corrosietest
KIWA certificaat Stof- en zandtest
KIWA certificaat Fabriekinspectie

Wat kunt u verdienen met zonnepanelen?


1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:
– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnestroomsysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies en offerte voor zonnepanelen op uw dak.
Al meer dan 30.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies en offerte op maat? Doe de gratis online dakcheck