Enphase Energy is fabrikant van micro-omvormers en energieopslagsystemen en is in 2009 opgericht in Californië, USA. Tegenwoordig is Enphase Energy actief in 21 landen wereldwijd en sinds 2012 actief in de Benelux.

Enphase logo

Enphase micro omvormers

Enphase produceert micro omvormers van de hoogste kwaliteit en geeft daarom ook standaard 20 jaar garantie op haar producten. De micro omvormers zijn gebouwd om de meest uiteenlopende weersomstandigheden te kunnen weerstaan – van sneeuwstormen tot zomerhittes. Dankzij de burst-technology zorgen de micro omvormers ervoor dat de zonnepanelen tijdens schemering en andere omstandigheden goed blijven presteren. De verwachtte levensduur van de omvormers ligt rond de 30 jaar.

Enphase micro omvormers voldoen aan de gestelde veiligheidseisen van de overheid en worden onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles. Het systeem is gemakkelijk uit te breiden en is voorbereid op de plaatsing van een accusysteem. Met een accusysteem kunt u de opgewekte zonne-energie opslaan, waardoor u ’s avonds en op zeer bewolkte dagen toch gebruik kunt maken van zonne-energie.

Verschil string omvormer en micro omvormer

Bij string omvormers worden de zonnepanelen in een serie aan elkaar gekoppeld. Deze ketting of ‘string’ is vervolgens gekoppeld aan de omvormer.

Bij micro omvormers heeft elk zonnepaneel zijn eigen omvormer. Deze micro omvormers zijn allemaal direct aangesloten op de wisselstroom. Het voordeel hiervan is dat elk zonnepaneel zijn eigen MPP tracking heeft.

Enphase micro omvormers

Bij een conventionele string omvormer zijn alle zonnepanelen aangesloten op een enkele omvormer. Hierdoor lijdt het hele systeem eronder als één zonnepaneel minder presteert, bijvoorbeeld door schaduw of bladeren op het dak. Als een zonnepaneel helemaal uitvalt, dan werkt zelfs het hele systeem niet meer. Micro omvormers worden op elk paneel aangesloten, dus elk zonnepaneel heeft zijn eigen micro omvormer. In het geval dat een zonnepaneel minder presteert, blijven de overige panelen naar behoren functioneren.

 

String- vs. Micro omvormer Enphase

Daarnaast zijn Enphase micro omvormers sneller te installeren, wat aanzienlijk goedkoper is. Enphase garandeert dat haar omvormers gemiddeld 88 minuten sneller te installeren zijn dan conventionele string omvormers. De gelijkstroom die wordt geproduceerd door uw panelen wordt meteen bij het paneel omgezet in wisselstroom. Op deze manier loopt er geen hoog voltage op uw dak, wat veiliger is voor de monteurs en tijdens calamiteiten. Een string omvormer systeem kan tot 1000 volt aan spanning op uw dak genereren. Een micro omvormer systeem zorgt ervoor dat het maximale voltage op uw dak onder de 60 volt blijft.

Envoy & Enlighten monitoring software

Enphase biedt de mogelijkheid om de werking van uw zonnepanelensysteem te monitoren met speciale software genaamd Enlighten.

De Envoy wordt ook wel de ‘hersenen van het systeem’ genoemd. De Envoy verzamelt de gegevens van de micro omvormers en zet deze door naar de Enlighten software. Het Envoy systeem verzamelt de gegevens van de micro omvormer en zet deze gegevens door naar de Enlighten software. De communicatie loopt ook de andere kant op: Uw installateur kan via Envoy van afstand een probleem lokaliseren en oplossen. Enlighten vangt de gegevens op en toont deze in een gebruikersvriendelijke interface die u als gebruiker zelf kan raadplegen.

 

monitoring voorbeeldEnphase Envoy

 

Meer informatie

In de datasheets kunt u aanvullende technische specificaties van Enphase producten vinden.

Enphase_Datasheet_M215E_DS

Enphase_Datasheet_M250_DS

Klik hier om naar de website van Enphase te gaan

 

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonne-energiesysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 30.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck