marke_solarwatt_quer_4c_w

Medio 2016 is de nieuwe SolarWatt MyReserve thuisaccu leverbaar via Volta Solar. De thuisaccu van SolarWatt is in samenwerking met BMWi ontwikkeld.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
SolarWatt MyReserve Thuisaccu

Rendement
De nieuwe MyReserve thuisaccu van SolarWatt is eenvoudig te integreren in nieuwe en bestaande pv- systemen. Opvallend is het rendement van 99 %, in vergelijking tot 93% bij de Tesla Powerwall. Zijn totale rendement (roundtrip) ligt bij 93% – wat ultra-efficiënt genoemd kan worden. Het hogere rendement betekent automatisch een langere levensduur, aangezien minder energie in warmte wordt omgezet.

Capaciteit
De SolarWatt MyReserve thuisaccu is een lithium-ionen energieopslagsysteem met een nuttig vermogen van 4,4 kWh en kan modulair tot 11 kWh worden uitgebreid. De accumodules beschikken over een capaciteit van 2,2 kWh: voor elke behoefte een geschikte oplossing!

Veiligheid
Het accuopslagsysteem MyReserve voldoet aan de hoogste veiligheidseisen: het is gecertificeerd voor transport volgens richtlijn UN38.3 voor lithium-ionen-opslagsystemen, is getest volgens de nieuwe veiligheidsrichtlijn voor lithium-ionen opslagsystemen voor thuisgebruik en voldoet aan DIN-norm EN 62619. Bovendien is aan MyReserve het keurmerk van de TÜV Rheinland en het gecertificeerde testbureau Cetecom toegekend. Installateurs en eindgebruikers hebben daardoor de zekerheid dat de veiligheid van het apparaat absoluut gewaarborgd is.

Eenvoudige installatie
Tot slot weegt het systeem dankzij “plug-and-play”-installatie en het gebruik van lichte bouwmaterialen slechts 25 kg per component en heeft slechts een gewicht van 78 kg in zijn geheel. Dit maakt een eenvoudige en snelle montage door slechts één persoon mogelijk.

DC aangesloten, voor extra rendement
Anders dan bij vergelijkbare systemen wordt de SolarWatt MyReserve thuisaccu direct tussen de PV-installatie en de omvormer op de gelijkstroom (DC) aangesloten en is tegelijkertijd compatibel met gangbare PV-omvormers. Op basis van de optimaal afgestemde DC-technologie ontstaan er veel kleinere omzetverliezen in het systeem. Bij een direct energieverbruik ontstaat er nagenoeg geen verlies en bij een tussenopslag in de accu bereikt het totale opslagsysteem een extreem hoog rendement van 93 procent binnen de totale laad- en ontlaadcyclus (round trip). Dit betekent dat de gebruiker over meer zelf gegenereerde zonne-energie kan beschikken.

Voordelige systeemprijs / lage kosten:
De bruto consumentenprijs (inclusief converter en inverter), voor het meest compacte systeem (4,4 kWh) zal rond de EUR 5.600 liggen en valt daardoor veel voordeliger uit dan vergelijkbare opslagsystemen. De lage prijs van de SolarWatt MyReserve thuisaccu zorgt voor een uitermate efficiënt systeem. Tesla geeft alleen de prijs van de accu, maar u heeft dan ook nog een DC DC wandler nodig en inverter. Hierdoor komt u op ongeveer dezelfde prijs uit.

Download datasheet

Toekomst
Voorlopig is een thuisaccu vanuit financieel oogpunt niet noodzakelijk in Nederland. Tot 2020 mogen consumenten hun zonnestroom 100% salderen. Met alle doelstellingen in het Nationaal Energieakkoord, de internationale afspraken die gemaakt zijn tijdens de klimaattop in Parijs en de achterstand die Nederland heeft op gebied van duurzame energie, is de verwachting dat de nieuwe regeling na 2020 nog steeds gunstig zal zijn. Het lokaal opwekken zal echter alleen verder gestimuleerd worden als het ook lokaal verbruikt kan worden. Dit soort accusystemen gaan daar samen met elektrische auto’s een belangrijke rol bij spelen.

Wilt u de toekomst nu al in huis halen?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Thuisaccu elektrische auto

Over SolarWatt

SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen “kortweg PV-panelen of zonnepanelen” die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Wat kunt u verdienen met zonnepanelen?


1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:
– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnestroomsysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies en offerte voor zonnepanelen op uw dak.
Al meer dan 30.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies en offerte op maat? Doe de gratis online dakcheck