Micro omvormer

Heeft u last van schaduw op uw dak? Of is het hierdoor moeilijk om een goede opbrengst te behalen met een gewone string omvormer? Dan is het in veel gevallen interessant om micro omvormers toe te passen. Deze omvormers zorgen er namelijk voor dat uw zonnepanelen beter presteren bij schaduw. Ze worden onder het zonnepaneel geplaatst en vervangen daarmee de grote omvormer in uw woning. Dit systeem zorgt ervoor dat de opgewekte stroom omgezet wordt naar bruikbare wissel stroom op uw dak.  Het enige apparaat dat in uw huis geïnstalleerd wordt, zorgt ervoor dat u inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen krijgt. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van de prestaties van uw systeem.

De voordelen van een zonnepanelensysteem met micro omvormers:

micro omvormer

Micro omvormers interessant?

Micro omvormers zijn vooral interessant voor kleine systemen tot 14 zonnepanelen. Ook voor grote systemen met meer afnemers is een systeem met micro omvormers interessant. Zo’n systeem wordt vaak gebruikt bij sociale huurwoningen en appartementen. De keuze voor micro omvormers komt voornamelijk door de positieve eigenschappen van het systeem. Vooral de mogelijkheid tot uitbreiding van het zonnepanelensysteem is een belangrijk argument hierin.

Levensduur micro omvormers

Voorheen waren micro omvormers onbetrouwbaar. Dit kwam door de oude techniek die werd gebruikt. De oude techniek zorgde ervoor dat de micro omvormers eerder stuk gingen. Fabrikant Enphase heeft daarom haar product sterk verbeterd. Enphase heeft namelijk haar product beter ontwikkeld en streng getest. In een laboratorium test Enphase haar micro omvormers langdurig onder extreme weersomstandigheden. Deze tests hebben als resultaat dat de Enphase 20 jaar fabrieksgarantie geeft en een verwachtte levensduur van 30 jaar koppelt aan haar product! Wij zijn van mening dat de micro omvormers van Enphase nu wel doen wat ze beloven.

 

monitoring voorbeeld

Monitoring met micro omvormers

Enphase rust haar micro omvormer systeem uit met een monitoring systeem (Enlighten). Dit systeem zorgt ervoor dat de zonnepanelen op afstand uit te lezen zijn. Hierdoor is te zien of een zonnepaneel goed werkt of niet. Men kan vervolgens gerichter te werk gaan, waardoor problemen sneller verholpen zijn. Doordat er snel gehandeld wordt zullen opbrengst verliezen door bijvoorbeeld storing, zoveel als mogelijk tegen gegaan worden.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonne-energiesysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 30.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck