Uw zonneboiler, de zonnecollectoren op het dak, het voorraadvat en de elektronische componenten zoals de pomp hebben in principe geen onderhoud nodig. Wel moet uw systeem één keer per twee jaar gecontroleerd worden door een erkend installateur. Zo zorgt u ervoor dat uw zonneboilersysteem optimaal blijft werken en het maximale rendement oplevert. Ook moet de glycol vloeistof één keer in de vier jaar worden vervangen.

Controle zonneboiler

Als de monteur uw systeem komt controleren, kijkt hij direct naar de werking van alle componenten. Over het algemeen geeft het systeem zelf een waarschuwing als er iets niet klopt. Hoofdzakelijk controleert de monteur de druk op het systeem. Als de druk te hoog of te laag is, kan dit betekenen dat er iets niet klopt. Dit kan gevolgen hebben voor de werking en levensduur van uw systeem. Verder controleert hij het expansievat en de glycol.

De fabrikant adviseert om elke vier jaar het systeem volledig uit te spoelen en de transportvloeistof in het systeem te laten vervangen. Ook dit moet een erkend monteur doen, met behulp van een vulpompkar.

24/7 Storingsdienst

Via Volta Limburg garanderen wij periodieke onderhoudsservice door de beste vakmensen en bieden wij een interessant onderhoudscontract voor cv ketel en zonneboiler.. Zij zorgen voor optimale afstelling, ter voorkoming van storingen of slijtage van uw apparatuur. Volta Limburg staat 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar, ook in de weekenden en op feestdagen mocht er toch een storing optreden.

Wij bieden een interessant totaalpakket met zonnepanelen en een zonneboiler in combinatie met een 24/7 storingsdienst voor uw CV-ketel en zonneboiler. Voor uw zonnepanelen bieden wij een ServiceGarantPlan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck