Bij het plaatsen van een zonneboiler komt veel kijken. Wij adviseren dan ook om de installatie niet zelf te doen, maar over te laten aan een professioneel installatiebedrijf. Enkele aandachtspunten bij het plaatsen van een zonneboiler zijn:

Kijk voor uitgebreide informatie over het plaatsen van een zonneboiler in de montagehandleiding.

Het zonneboiler systeem is verdeeld in twee categorieën, zonzijdig en waterzijdig. Met de zonzijde worden de componenten bedoeld die op het dak gemonteerd zijn; de zonnecollectoren en de leiding tot in de warmtewisselaar in het voorraadvat. Onder de waterzijde vallen alle andere componenten zoals de boiler, het voorraad- en expansievat en de pomp.

Zonnecollector render

Zonzijdig

Voor installatie op een schuin pannendak worden enkele dakpannen verwijderd en wordt er een haak op de panlat gemonteerd. Er wordt een gat in het dak geboord waar de leidingen doorheen worden gevoerd. Vervolgens worden de collectoren aan de haken bevestigd en de dakpannen op maat geslepen en teruggeplaatst. De geboorde gaten worden waterdicht opgeleverd. Op een plat dak wordt er een speciaal frame gebruikt zodat de collectoren onder een hoek van minimaal 25° komen te liggen. Onder de zonzijde vallen de volgende componenten van de zonneboiler:

HRSolar pomp

 Waterzijdig

liggend RVS voorraadvat

Het voorraadvat en de cv ketel behoren tot de waterzijde van het zonneboiler systeem. Het vat wordt aangesloten op de collectoren op het dak, de cv ketel en de pomp. De leidingen tussen de collectoren en het voorraadvat worden meestal uitgevoerd in flexibel RVS. Er mag echter ook gebruik gemaakt worden van koper. De leidingen mogen nooit zacht gesoldeerd worden. In de zomermaanden kan de temperatuur van de leidingen namelijk tot 150 graden oplopen. De buitenkant van de leiding is beschermd met hoogtemperatuur isolatie. Daarnaast moeten er een aantal elektronische componenten worden geïnstalleerd en aangesloten. Vervolgens wordt het systeem getest en gevuld met transportvloeistof.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck