De terugverdientijd is de periode waarover een investering zichzelf terugbetaalt. Als u een investering doet van €1.000,- waarmee u €100,- per jaar kunt besparen, dan is de terugverdientijd 10 jaar. In dit voorbeeld is er sprake van een rendement van 10%.

Het gemiddeld rendement van en zonneboiler ligt tussen de 11% en 24%.

Benodigde investering zonneboiler

Om te bepalen hoeveel u per jaar gaat besparen, moet u ten eerste de benodigde investering weten. De investering in een zonneboiler bestaat uit:

Een zonneboiler kost tussen de €2.500,- en €7.500,- (inclusief btw en montage), afhankelijk van het type zonneboiler. Een gunstige aanschaf en een kwalitatief goed systeem zorgen voor een kortere terugverdientijd. De onderhoudskosten van een zonneboilersysteem zijn miniem: Het systeem hoeft slechts één keer per twee jaar gecontroleerd te worden.

Een huishouden met een gemiddeld warmwaterverbruik moet ongeveer €4.900,- investeren in een combinatie zonneboiler inclusief btw en installatie. Hiermee komt het huishouden in aanmerking voor een ISDE subsidie van €991,-. De netto investering bedraagt dus ongeveer €3.900,-. Hiermee kan er tot 525 m3 gas oftewel €280,- per jaar bespaard worden. Dit komt neer op een rendement van 13,9% Op deze manier wordt het volledige systeem in 8 jaar terugverdiend.

Grotere huishoudens kunnen per jaar nog meer besparen, waardoor de terugverdientijd automatisch korter wordt. Het rendement kan oplopen tot 24%.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck