Wat kost een zonneboiler?

Een zonneboiler kan voor een grote besparing op uw gasrekening zorgen. U gebruikt namelijk niet alleen gas, maar ook zonne-energie om uw tapwater te verwarmen. Zonne-energie is gratis, dus een zonneboiler verdient zichzelf binnen een aantal jaar terug. Maar wat kost een zonneboiler nou precies?

De prijs is afhankelijk van het type zonneboiler dat u koopt. Een basis tapwater systeem is goedkoper in aanschaf dan een combinatie zonneboiler systeem. De prijs van een compleet systeem ligt tussen de €2.500,- en €7.000,-. Dit bedrag is inclusief alle componenten, btw en installatie.

prijs zonneboiler

Voorbeeldberekening

Bij de aanschaf van een compleet systeem komt u in aanmerking voor een ISDE subsidie. Hiermee kunt u, afhankelijk van uw systeem, rekenen op een subsidie tussen €574 en €2.167. Doorgaans kost een combinatie systeem voor een gemiddeld huishouden ongeveer €4.900,-. Dit systeem komt in aanmerking voor een subsidie van €991.-. Dit komt neer op een netto investering ongeveer €3.900,-.

Zelf installeren

U kunt er ook voor kiezen om de zonneboiler zelf te installeren (alleen aan te raden bij voldoende ervaring met zonneboilers monteren). Kijk voor de prijzen van de complete sets en losse onderdelen in onze webshop. In ons kenniscentrum vindt u ook de relevante handleidingen.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck