Een zonneboiler vereist een flinke investering. Uiteraard wilt u graag weten wat het rendement en de terugverdientijd is voordat u tot aanschaf overgaat. Rendement staat in de algemene zin voor de opbrengst in verhouding tot de kosten, oftewel de besparing over de jaren, en wordt uitgedrukt in percentages. Het rendement van de zonneboiler wordt berekend op basis van de opbrengst, de terugverdientijd en de gasprijs. Ook factoren zoals subsidie spelen een rol hierbij.

Opbrengst zonneboilers

De opbrengst van de zonneboiler is afhankelijk van het systeem. Een basis zonneboiler behaalt bijvoorbeeld minder rendement dan een combisysteem. Verder is de opbrengst van een zonneboiler ook afhankelijk van uw verbruik en daarmee de grootte van het voorraadvat. Een groot voorraadvat is duurder, maar levert ook meer opslagcapaciteit op.

Volta Solar werkt samen met HRsolar. De zonneboilers van HRsolar behalen in Europa het hoogste rendement. Een tapwater zonneboiler voor een klein huishouden heeft een rendement van ongeveer 11%. Een zonnegascombi voor een groter huishouden levert een hoger rendement op. In de meest gunstige configuratie tot 24%.  Dat wil zeggen dat zonneboilers ongeveer 11% tot 24% per jaar besparen ten opzichte van de aanschafprijs.

Vaak wordt er voor gekozen om een zonneboiler te combineren met zonnepanelen. Zo kunt u maximaal gebruik maken van de zonne-energie, waardoor een hoog rendement mogelijk is. Bovendien ontvangt u nu €250,- korting op uw zonnepanelen als u deze samen met een zonneboiler aanschaft via Volta Solar.

Terugverdientijd zonneboiler

De investering in een zonneboiler verdient zich in de loop der jaren terug. Hoe gunstiger de aanschafprijs en de kosten voor de montage, hoe korter de terugverdientijd. De scherpe prijzen van HRsolar zonneboilers tellen hier zeker in mee. Als u via Volta Solar een zonneboilersysteem aanschaft, bent u tevens verzekerd van een vlotte en professionele montage. Al onze installateurs zijn door HRsolar opgeleid. We leveren het systeem binnen één dag op.

Technologische ontwikkelingen

Al meer dan honderd jaar wordt de zon gebruikt om water te verwarmen voor huishoudens. In de jaren 20 werden al zogenaamde thermosyphons gebruikt in warme klimaten zoals Florida en Californië. Door de vele nieuwe technologieën zijn zonneboilersystemen ook rendabel in het Nederlandse klimaat.  Fabrikanten van zonneboilers zijn constant bezig met hun producten te optimaliseren. Zo worden steeds nieuwe technieken getest om de opbrengst te verbeteren. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe materialen en vloeistoffen. De opbrengst van zonneboilers zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Prijsontwikkelingen

Wereldwijd wordt er veel geïnvesteerd door overheden om duurzame energie te stimuleren. In Nederland komen zonneboilers in aanmerking voor ISDE subsidie. Daarnaast is de stijgende gasprijs deels een stimulatie van de overheid om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Ook worden de systemen steeds gebruiksvriendelijker, waardoor montage makkelijker en goedkoper wordt.

Gasprijs

De gasprijs is bepalend bij het berekenen van uw besparing. Zo kunt u uw situatie mét en zonder zonneboilersysteem goed vergelijken. De gasprijzen verschillen hevig, waardoor het niet altijd gemakkelijk is om mee te nemen in de berekening. Toch is het erg belangrijk om het rendement van de zonneboiler te bepalen. U verbruikt immers minder gas doordat een deel van het water wordt verwarmd met zonne-energie. Met het oog op de huidige ontwikkelingen, zal de gasprijs de komende jaren ongeveer met 3% per jaar blijven stijgen*. Deze stijging wordt voornamelijk teweeg gebracht door heffingen en belastingen. De overheid blijft de heffing verhogen, deels om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. In de afgelopen tien jaar is de gasprijs verdubbeld. Een zonneboiler wordt dus steeds voordeliger.

* Bron: Milieucentraal.nl

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck