Grootte zonneboiler vooraadvat

Voorraadvaten hebben een capaciteit die varieert tussen 120 en 400 liter. Voor tweepersoons huishouden wordt meestal een voorraadvat van 120 liter gekozen. Hoe groot het voorraadvat dient te zijn, is afhankelijk van het warmwaterverbruik. Hoe groot uw voorraadvat moet zijn kan worden bepaald op basis van de samenstelling van het huishouden:

RVS Voorraadvat

Indien gewenst kunt u ook kiezen voor een grotere capaciteit. De voorraadvaten zijn beschikbaar tot een inhoud van 1.000 liter.

Soort zonneboiler voorraadvat

De vaten worden gemaakt van geëmailleerd staal of RVS en vereisen geen onderhoud. Onze leverancier HRsolar heeft de volgende vaten in het assortiment:

De standaard zonneboilersets hebben een RVS voorraadvat. Deze vaten zijn licht in gewicht, hebben een lange levensduur en vergen geen onderhoud. De staal geëmailleerde vaten zijn goedkoper maar zwaarder. Ook moeten de staal geëmailleerde vaten uitgerust worden met anode elementen om corrosievorming tegen te gaan.

RVS zonneboiler voorraadvat

De RVS voorraadvaten zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal type 44. Hierdoor is een lange levensduur verzekert. Tevens zijn ze licht van gewicht en duurzaam. De RVS vaten komen zowel liggend als staand en er is kan gekozen worden voor één of meerdere warmtewisselaars (spiralen).liggend RVS voorraadvat

Eigenschappen HRS voorraadvaten:

De liggende voorraadvaten van 120 tot 200 liter kunnen vaak achter een knieschot van een schuin dak geplaatst worden.

Stalen zonneboiler voorraadvatvoorraadvat staal

Onze leverancier HRsolar biedt stalen vaten van 200 tot 10.000 liter inhoud met één of twee spiralen. Deze vaten worden gemaakt van S235JRG2 staal en hebben een zilverkleurige buitenlaag.

De stalen vaten zijn geschikt voor onder andere ruimteverwarming en als buffervat met losse TSA warmtewisselaar. Bij collectieve systemen voor bijvoorbeeld appartementen en zorgcentra wordt veelal gebruik gemaakt van deze grote voorraadvaten in combinatie met een losse TSA.

Ook zijn er stalen voorraadvat met hygiëne / tapwater spiraal als kost effectieve oplossing voor grotere dubbelspiraal RVS voorraadvaten.

Elektrisch verwarmingselement

Bij dubbelspiraal en grotere voorraadvaten kan een elektrisch verwarmingselement geplaatst worden. Als het water niet of niet snel genoeg verwarmt wordt door zonne-energie, kan het verwarmingselement bijspringen. Dit is ideaal voor huizen zonder gasaansluiting.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck