Met een zonneboiler kunt u uw water op een duurzame manier verwarmen met behulp van zonlicht. Hierdoor kunt u tot wel 70% besparen op uw gasverbruik voor het verwarmen van tapwater. U halveert namelijk de hoeveelheid energie die normaalgesproken nodig is om tapwater te verwarmen.

Een basis zonneboilersysteem heet ook wel een tapwater zonneboiler. Een zonneboiler kan in veel gevallen ook gedeeltelijk voor de ruimteverwarming worden ingezet. Een zonneboiler die ook voor ruimteverwarming kan worden ingezet, noemen we een combisysteem.

Bij een zonneboiler wordt leidingwater indirect verwarmd door (zon) licht met behulp van zonnecollectoren. Deze zonnecollectoren zijn esthetisch mooi geïntegreerd met de zonnepanelen op uw dak.

De collectoren op het dak vangen de zon op en zetten deze energie om in warmte.  Deze warmte wordt afgegeven aan de zogenaamde transportvloeistof. Deze transportvloeistof circuleert via een geïsoleerde leiding tussen de zonnecollector en het voorraadvat. Het warme water wordt opgeslagen in het voorraadvat.

Als het vat leeg of nog niet op temperatuur is, springt de cv-ketel bij zodat u altijd warm water heeft. Met een zonneboiler bespaart u op deze manier fors op uw gasrekening.

Onderdelen zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit verschillende onderdelen:

zonneboiler onderdelen

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck