Aansluiten DC bekabeling zonnepanelen

Zonnepanelen worden middels gelijkstroom (DC) kabels op de omvormer aangesloten. Op basis van het vermogen dat door de kabels gaat lopen en de lengte van de bekabeling berekenen wij de juiste kabeldiktes. Wij zorgen ervoor dat u nooit meer dan 1% verliest over de bekabeling. Probeer een plaats voor de omvormer te vinden binnen 15 tot 20 meter van de zonnepanelen. De verliezen over de bekabeling blijven dan altijd onder de 1%.

VoorbereidingAansluiten bekabeling zonnepanelen

Voor u zonnepanelen gaat plaatsen, is het goed om te weten hoe u de bekabeling van de zonnepanelen gaat aansluiten op de omvormer. Tijdens de montage dienen de zonnepanelen al op de juiste manier te worden aangesloten.

De volgende punten zijn van belang:

MPP Tracker

Het is goed om te weten dat een omvormer een regelaar heeft, de zogenaamde MPP tracker. Om zoveel mogelijk elektrisch vermogen aan een zonnepaneel te onttrekken “zoekt” de omvormer voortdurend naar het punt waarbij het product van paneel- stroom en spanning maximaal is. Dat wordt het ‘Maximum Power Point’ (MPP) genoemd. Het MPP verschuift zodra de instraling of de temperatuur van het paneel veranderd. Een omvormer heeft altijd één of twee MPP trackers.

Wanneer u SolarEdge optimizers toepast, heeft ieder paneel een eigen MPP regeling. De power-optimizers van SolarEdge regelen ieder zonnepaneel afzonderlijk.

Voorwaarden goede werking MPP tracker

Wanneer u SolarEdge optimizers toepast, kunt u verschillende typen zonnepanelen en windrichtingen combineren in één systeem.

Meerdere MPP trackers

Aansluiten DC bekabeling

GEVAARLIJK HOGE SPANNING!

* Zodra alle panelen in de string zijn aangesloten staat er hoge spanning op de stringkabels. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.
* Gebruikt u power-optimizers dan schakelen de optimizers de spanning pas in als alles veilig is aangesloten.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck