Duurzaamheidslening SVn voor zonnepanelen

Gemeenten, provincies en de nationale overheid willen het gebruik van duurzame energie stimuleren. Dit doen zij door mensen financieel te ondersteunen bij het aanschaffen van duurzame producten. Op deze manier halen de overheden hun klimaatdoelen en u bespaart op de energierekening.

De duurzaamheidslening voor zonnepanelen kan tegen een zeer lage rente vanaf 1,6% afgesloten worden. De maandelijkse aflossing is lager dan de gemiddelde besparing op uw energierekening. Hierdoor begint u direct na de installatie van zonnepanelen met besparen.

De lening wordt via uw Gemeente of Provincie afgesloten bij het “Stimuleringsfonds Volkshuisvesting”. Let op: Sluit de lening af voordat u de zonnepanelen installeert. Als de zonnepanelen al geïnstalleerd zijn vóórdat de lening is goedgekeurd, krijgt u deze niet toegekend.

Zonnepanelen financieren of huren?

Met deze lening wordt het kopen van zonnepanelen toegankelijk voor iedereen die geen spaargeld heeft. Ook als u wel spaargeld ter beschikking heeft, kan het interessant zijn om de duurzaamheidslening te gebruiken. Door de daling van de energierekening heeft u financieel voordeel van de regeling, terwijl u het spaargeld voor andere zaken kunt gebruiken.

Het huren van zonnepanelen is ook een optie om toch zelf zonne-energie op te wekken. Op termijn bent u alleen meer kwijt, blijkt uit een berekening van de Consumentenbond. Daarnaast heeft het financieren van zonnepanelen ook andere voordelen: als eigenaar van de zonnepalen mag u de btw terugvragen en de installatie verhoogt de woningwaarde.

Rentetarieven Duurzaamheidslening

Momenteel betaalt u slechts 1,6% rente. DuurzaamheidsleningBij duurzaamheidsleningen tot € 7.500,- geldt het 10 jaar vaste rentetarief van de Duurzaamheidslening. Voor bedragen tussen € 7.500,- en € 25.000,- geldt het 15 jaar vaste rentetarief van de Duurzaamheidslening. Op de website van SVn zijn de actuele rentetarieven te vinden.

Steeds meer van onze klanten maken gebruik van deze lening. In de praktijk betekent dit, dat u onze factuur indient bij de leningverstrekker. Zij maken het geld vervolgens over op onze rekening. Op de website van SVn vindt u meer informatie over de duurzaamheidslening.

Alternatieven voor de Duurzaamheidslening

Tegenwoordig zijn er verschillende leningen beschikbaar om zonnepanelen te financieren. Kijk voor een overzicht van beschikbare leningen in uw gemeente op de Energiesubsidiewijzer, waar ook informatie over beschikbare subsidies te vinden is.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck