De terugverdientijd is de tijd die nodig is om het geïnvesteerde bedrag weer terug op de bankrekening te krijgen. De terugverdientijd van zonnepanelen is momenteel 5 tot 6 jaar bij doe-het-zelf montage en 7 tot 8 jaar als u de zonnepanelen door ons laat installeren.

Zonnepanelen terugverdientijd

Interessanter dan de terugverdientijd is wellicht het financieel rendement dat behaalt kan worden met zonnepanelen. Een investering in zonnepanelen levert een financieel rendement op van 7%, als u de investering doet met spaargeld. Maakt u gebruik van een duurzaamheidslening, dan is het financieel rendement 6%.

Benodigde investering zonnepanelen

De benodigde investering in zonnepanelen bestaat uit:

 

Netto opbrengst zonnepanelen

De netto opbrengst van uw zonnepanelen is de totale waarde van de opgewekte stroom, minus de investering die u heeft gedaan om deze stroom op te wekken met zonnepanelen. De waarde van de opgewekte stroom wordt berekend door:

1) De opbrengst van de zonnepanelen op uw dak te berekenen.
De opbrengst van de zonnepanelen loopt iets terug over de jaren. Fabrikanten van zonnepanelen geven garantie op de opbrengst. Na 10 jaar wordt 90% van de opbrengst gegarandeerd, na 25 jaar 80% van de opbrengst. In de praktijk blijken onze zonnepanelen altijd ruim boven deze gegarandeerde opbrengsten te blijven.

2) De opbrengst te vermenigvuldigen met de actuele prijs voor elektriciteit.
Hierbij houden wij rekening met de stijging van de energieprijzen. De verwachting is dat de prijs voor elektriciteit met minimaal 4% per jaar blijft stijgen.

Door de totale investering op de netto opbrengst te delen kunt u de terugverdientijd van uw zonnepanelen berekenen. Vraagt u een offerte bij ons aan, dan ontvangt u altijd een berekening van het financieel rendement en de terugverdientijd voor uw situatie.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck