Een zonnepanelen legplan is een tekening van uw dak met daarin de zonnepanelen getekend. Uw dak wordt op schaal getekend met alle obstakels, zoals pijpjes, dakramen of dakkapellen erin. Vervolgens is het een kwestie van meten om te zien hoe het dak optimaal benut kan worden. Als wij een legplan maken proberen we de zonnepanelen op een esthetisch verantwoorde manier in te tekenen.

Richtlijnen zonnepanelen legplan

Bij het maken van een legplan houden we rekening met verschillende richtlijnen en enkele wettelijke regels. Wilt u zelf een legplan maken? Lees dan verder op een van de volgende pagina’s:

Zonnepanelen legplan maken

Bij het maken van uw zonnepanelen legplan maken wij gebruik van lucht- en straatfoto’s. Speciale software maakt het mogelijk om uw dak tot op de centimeter nauwkeurig te meten. Hierdoor kunnen wij uw dak op afstand inmeten en een betrouwbaar legplan maken. Onderstaand ziet u een voorbeeld van een legplan voor een schuin dak.
legplan zonnepanelen legplan zonnepanelen

Schaduw simulatie zonnepanelen

Het vermijden van schaduwval is een belangrijk onderdeel bij het maken van een legplan, omdat schaduw veel invloed heeft op de opbrengst van zonnepanelen. In sommige gevallen is het goed mogelijk om een schaduw simulatie te maken voor uw dak. Wij tekenen uw woning dan in 3D. Met speciale software wordt berekend hoe de schaduw over uw dak beweegt. Op basis daarvan wordt het zonnepanelen legplan gemaakt.

Hierbij moeten we opmerken dat een schaduw simulatie lang niet altijd toegevoegde waarde biedt. Het maken van een goede simulatie is arbeidsintensief. Als de simulatie niet zeer nauwkeurig wordt gemaakt, dan kan de uitkomst afwijken van de werkelijkheid. In de meeste gevallen kan de schaduwval met standaard vuistregels bepaald worden.

Plat of een schuin dak

Ook het soort dak heeft invloed op de mogelijkheden in het legplan. Als u een schuin dak heeft installeren we de zonnepanelen in dezelfde hoek. Een plat dak biedt meer mogelijkheden: zowel de hellingshoek van de zonnepanelen als de richting kan worden bepaald. De meeste installaties worden op het zuiden gelegd, tegenwoordig kan een oost-west opstelling ook interessant zijn.

Foto- impressie legplan zonnepanelen

Het is wenselijk dat u een beter beeld krijgt van hoe uw dak uit komt te zien met zonnepanelen erop. In de offerte die we opstellen, plaatsen wij de zonnepanelen op schaal in een foto van uw dak, zodat u hier een beter beeld van krijgt.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck