Salderen ongewijzigd tot 2023

In april 2019 is door minister Wiebes besloten om de salderingsregeling tot 2023 te behouden zoals hij nu bestaat en vervolgens gestaag af te bouwen tot 2031.

De Tweede Kamer had al eerder aangegeven de salderingsregeling te willen verlengen. Er bestond echter nog onzekerheid over de toekomst van de regeling.
De regeling zou tot 2020 doorlopen, en daarna zou gekeken worden naar een terugleversubsidie als alternatief. Diverse partijen stonden daar echter niet achter.

Zonnig vooruitzicht

Nu is een goed moment om zonnepanelen op uw woning of bedrijf te plaatsen. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren gehalveerd en hebben de bodem bereikt. Op korte termijn worden geen grote doorbraken voor het rendement van zonnepanelen verwacht. Ten slotte kunt u momenteel alle BTW terugvragen als particulier en zijn er aantrekkelijke regelingen voor ondernemers.

Doelen

De Nederlandse overheid heeft als doel gesteld om in 2020 14% van onze totale energiebehoefte duurzaam op te wekken. We zitten nu op 3,9%, het is daarom van belang dat het aantrekkelijk blijft voor particulieren en bedrijven om in zonnepanelen te investeren.

Visie Lokale Energie

In de ‘Visie Lokale Energie’ die op 8 november 2013 werd aangeboden aan de Tweede Kamer schrijft het Kabinet (namens verantwoordelijk Minister Kamp) het volgende:

“Op korte termijn is het wenselijk het financieel voordeel van ‘salderen’ achter de meter in stand te laten. Enerzijds omdat consumenten nu zonnepanelen aanschaffen op basis van de huidige salderingsfaciliteit achter de meter en daarbij terecht de verwachting hebben dat het financieel voordeel van deze regeling de komende jaren gecontinueerd wordt. Het rijk zal op termijn (als ervaring is opgedaan met het verlaagde energiebelastingtarief) een onderzoek doen naar het zelf opwekken van energie achter de meter, waarbij wordt gekeken naar de samenhang van het salderen achter de meter en het verlaagd energiebelastingtarief voor lokaal opgewekte energie en de financiële houdbaarheid op lange termijn. Dit onderzoek wordt gekoppeld aan de evaluatie van de nieuwe regeling voor een verlaagd energiebelastingtarief die over vier jaar zal plaatsvinden.”

Opslag van zonnestroom

Wij verwachten dat er in de toekomst meer mogelijkheden komen om zonne-energie beter zelf te verbruiken en minder terug te leveren. Dit kan door grootverbruikers, zoals de wasmachine en droger, automatisch in te schakelen als de zon schijnt. Er zijn ook al proeven waarbij zonnestroom (per straat) automatisch in de accu’s van elektrische auto’s wordt opgeslagen.

Salderen 2017

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck