Zorgeloos genieten van uw zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen doet u voor de komende 25 jaar. Om het beoogde rendement te halen is het van belang dat de zonnepanelen 25 jaar stroom blijven leveren. Mocht u (of anderen) onverhoopt storingen of schade ondervinden, dan moet hier snel een oplossing voor geboden kunnen worden. Laat uw zonnepanelen meenemen in uw verzekering!

Om zorgeloos van uw zonnepanelen te kunnen genieten adviseren wij in ieder geval contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij over de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering.

Opstalverzekering

U kunt uw zonnepanelen laten opnemen in de opstalverzekering. Meestal is het niet zo duur om de waarde van de zonnepanelen te laten opnemen in deze verzekering. Neem hiervoor altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Informeer ook altijd naar welke schades precies worden gedekt. Doorgaans wordt schade door brand, onweer, hagel, water en bliksem gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als eigenaar van de zonnepanelen bent u aansprakelijk voor schade die de zonnepanelen aan derden kunnen veroorzaken. Wanneer uw zonnepanelen van het dak waaien en een auto beschadigt of mensen verwond, wordt deze schade gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering.

Als u zelf de panelen monteert is het raadzaam om de verzekering vóór de montage te regelen, omdat de schade ook bij de montage kan optreden. Wanneer u gebruik maakt van onze monteurs of van een andere erkende installateur, dan is deze verzekerd voor eventuele schade tijdens de montage.

Als u zowel huiseigenaar als exploitant bent van de installatie, dan kan het systeem ondergebracht worden binnen de bestaande opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Als u een systeem op het dak van een derde wilt exploiteren, informeer dan naar uw aansprakelijkheid bij uw verzekeraar.

Speciale zonnepanelen verzekering

Het is ook mogelijk om een speciale PV-verzekering af te sluiten op het systeem. Hiermee kunt u bijvoorbeeld ook productieverliezen verzekeren. De meest bekende verzekering is Solar Insurance & Finance. Voor particulieren is deze vorm van verzekeren meestal te duur en niet interessant. U kunt uiteraard vrijblijvend informatie opvragen om hier zelf over te oordelen.

Fabrieksgarantie

Mechanische storingen zijn meestal niet te verzekeren. Met een defect aan uw zonnepanelen of omvormer kunt u terecht bij uw installateur. Als het defect binnen de fabrieksgarantie optreedt, kan uw installateur zorg dragen voor vervangende onderdelen, zodat uw installatie weer snel operationeel is.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 30.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck