Zonnepanelen aarden verplicht

zonnepanelen aardenZonnepanelen aarden is in Nederland sinds januari 2015 verplicht, als u een transformatorloze omvormer gebruikt. Als het systeem in de directe nabijheid van een bliksembeveiligingsinstallatie ligt is aarden ook verplicht. Ook als schrikreacties gevaarlijke situaties kunnen opleveren raadt ISO aarden van de zonnepanelen aan. In deze gevallen moet u de frames van de zonnepanelen en de montageframes aarden.

Zonnepanelen en bliksem

Onderzoek heeft uitgewezen dat u met zonnepanelen op het dak niet meer kans heeft op blikseminslag dan zonder. Wel is het zo dat de elektronica (met name de omvormer) gevoelig is. Kortsluiting ten gevolge van blikseminslag kan veel elektrische apparaten vernielen. Dat betekent dus dat als er ergens in de buurt de bliksem inslaat, de kans bestaat dat het PV-systeem alsook uw elektronische apparatuur wat aan het stroomnet gekoppeld is, beschadigd kan raken (zogenaamde inductieschade). De kans op een blikseminslag is minimaal, maar als het optreedt, is de schade aanzienlijk. Inductieschade is te voorkomen door het maken van een inductielus onder de zonnepanelen.

Inductieschade valt meestal wel onder de inboedelverzekering. Wij adviseren de zonnepanelen altijd te laten opnemen in de inboedelverzekering. Lees hierover meer op de pagina verzekering zonnepanelen.

Wat kunt u verdienen met zonne-energie?

1) Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

2) Dit is wat wij gratis en vrijblijvend voor u doen:

– Onze adviseur bekijkt uw situatie op basis van lucht- en straatfoto’s.
– Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software.
– Wij ontwerpen het optimale zonnepanelensysteem voor uw situatie.

3) U ontvangt ons “door velen geprezen” advies voor zonnepanelen op uw dak.

Al meer dan 40.000 huishoudens gingen u voor!

Direct advies op maat? Doe de gratis online dakcheck